Мъжка харизма в бутилка

Автор: Снежана Спасова

Изписани върху етикетите с големи букви на латиница, търговските марки на селекционните вина на изба Логодаж звучат като благословия на италиански свещеник и своеобразно послание от консултанта на избата Рикардо Котарела.

Мощните и емблематични червени сортове „Сира”, „Мерло” и „Каберне” сякаш са избрани като превъплъщение на мъжките предпочитания. В тях откриваме силата и обаянието на мъжката харизма, ускоряваща ритъма на много женски сърца.

INCANTESIMO от аристократичния сорт „Сира”

покрива средното течение на река Струма с червен килим, за да даде път на магнетичния мъж в изискани дрехи и приковаваща женските очи усмивка. В уютната и предразполагаща атмосфера, вдъхновена от стила рустик, обаятелното му присъствие намира своя дом на изящно подредената маса от красиви женски ръце. Подобно на ухаеща и избръсна до съвършенство мъжка брада, гладката и мека структура на INCANTESIMO с аромат на екзотични цветя и нюанси на горски плодове, черна черница, кафе и шоколад открива точния партньор в чинията с маринован пъдпъдък на скара, поднесен върху канапе от картофено пюре.

В HYPNOSE отлежалото в дъбови бъчви

100% Мерло предизвиква онзи изблик от чувства на обожание и възхищение, който поражда способността на харизматичния мъж да привлича като магнит. В мекотата, плътността и чувствителността на сорта „Мерло” сякаш се оглежда деликатно прикрито под чаршафи от сатен его, внушаващо спокойствие, опора и въздържаност.

Като пред почитан партньор в купажните вина с други сортове „Мерло” често сменя поддържащата си роля с главна. Самостоятелното му присъствие в HYPNOSE демонстрира неговата увереност и стремеж да разкрива широка палитра от вкусове и аромати и да възбужда непреодолима жажда да се слее с майсторски приготвени апетитни ястия от крехки червени меса, за да предизвика експлозия от аплодисменти.

Сияещата от цветове и наситена с флорални мотиви опаковка на бленда АRTIS

подсказва за необятните възможности на виното да изразява разнородния си нрав. Киселинният характер на доминиращия сорт „Каберне совиньон” се стопява от присъствието на неговия потомък „Каберне фран”, роден от връзката му със сорта „Мерло”, придавайки му елегантност и балансирана сладост като добавка към богатия и комплексен аромат от червени плодове с приятни нюанси на канела. В ловкостта, с която непретенциозният и адаптивен сорт „Каберне совиньон” обсебва най-много територии по целия свят, се долавя лекотата, с която мъжката харизма излъчва потоци с енергия и заразява околните. Без претенции за аристократизъм и хипнотично влияние АRTIS раздава с шепи удоволствие и наслада от всяка глътка.

Още за вината на изба Логодаж можеш да прочетеш на logodajwinery.com


Публикувано в сп. Mens Health